מומחה לכירורגית  כלי דם
      מחלות כלי דם חסימתיות  |  הטיפול השמרני  |  לייט פיט  |  פלייט פיט  |  לימפה פרס  |        לימפאדמה  |  ראיון בערוץ 2  |  קביעת תור  |  


 


 
האם את/ה מעשן ?        
 
סובל/ת מלחץ דם גבוה?       
   
עבר/ת ניתוח לב פתוח?
    
האם במשפחתך היו מקרי 
 חסימות כלי דם ? 
       
   
האם הינך סובל/ת מיתר 
שומנים וכולסטרול בדם?
 
 האם הינך חולה סוכרת?
 

ענית בחיוב על אחת השאלות? 
הינך נמצא בסיכון ! קרא על 
מחלות כלי דם חסימתיות

 
מומחה בכירורגית כלי דם

  דליות ברגליים, העלמת ורידים בולטים                                       

 

הופעת דליות ברגליים היא תופעה נפוצה ביותר בקרב שני המינים והגורם העיקרי לתופעה הוא גנטי. המדובר במצב בו ורידי הרגליים מתרחבים בצורה משמעותית ונראית, לרוב זה קורה באזור השוקיים אך לעתים גם באזורים אחרים של הרגל.

מהן הדליות ברגליים?
הדם החוזר אל הלב מהרגליים זורם דרך הורידים, אשר בנויים בצורה מתאימה לתפקידם:
הרגליים מכילות שתי מערכות של ורידים. הראשונה היא מערכת ורידים עמוקה והשניה היא מערכת ורידים שטחית. בין שתי המערכות הללו מתווכים ורידים מקשרים. בורידים מקשרים אלו קיים מנגנון שתפקידו לווסת את הזרימה בין שתי המערכות באמצעות מסתמים- מהמערכת השטחית אל המערכת העמוקה. למעשה, המסתמים הם אשר חוסמים את הדם מלרדת חזרה מטה, אל הרגליים. כאשר מתרחש תהליך של התרחבות הורידים אשר מבואר בהמשך נוצרות דליות ברגליים.

לעתים ישנה פגיעה במסתמי הורידים, בעקבותיה ישנה זרימה הפוכה- מהמערכת העמוקה אל המערכת השטחית, ולא להפך, כפי שאמור להיות. מצב זה גורם לזרימת הדם לכיוון הרגליים במקום המצב הרצוי- לכיוון הלב, ובעקבות כך להצטברות כמויות גדולות של דם בורידים. הצטברות הדם מביאה ללחץ מוגבר בתוך הוריד, וכתוצאה מכך להיחלשות דפנות הורידים. בעקבות היחלשות הדפנות הורידים מתרחבים בהדרגה, כאשר הדליות ברגליים הן כאמור הורידים המורחבים.

מהם הגורמים לדליות ברגליים?
הנזק למסתמי הורידים והיווצרות דליות ברגליים עלולים  להיגרם עקב סיבות שונות: עמידה ממושכת, הריון, גודש של הורידים, דלקות ורידים ועוד. השכיחות להימצאות דליות ברגליים קשורה גם בגורמים כמו הסטוריה משפחתית, משקל עודף ועוד.
בשל ההידרדרות הצפויה במצב חשוב לטפל בדליות ברגליים עם הופעתן, גם אם הנזק נראה בתחילה אסתטי בלבד.

האם הדליות ברגליים מזיקות בריאותית?
בהתחלה תופעה זו של דליות ברגליים מפריעה רק מבחינה אסתטית, אך עם הזמן הורידים הולכים ומתרחבים עד למצב של דליות ברגליים בהם הרגליים נעשות נפוחות וכבדות וקשה לעמוד עליהן לאורך זמן. בשלב הבא של דליות ברגליים מופיעים שינויים בגוון העור בקרסוליים ובשלב מאוחר יותר מופיעים גם בעיקבות הדליות ברגליים בצקות, פצעים שהבראתם לוקחת זמן ממושך ושינויים אחרים בעור. בכל אופן, ללא טיפול, המצב הולך ומחמיר עם השנים.

 

במרפאה של פרופ' זליקובסקי נוכל לבצע אבחון,ליעץ ולהתאים לכם את הטיפול המתאים עבורכם.
אנא
צרו עימנו קשר !
 

טיפולים שונים בדליות ברגליים
לרוב במצב של בצקות וכאב ברגליים נעשה טיפול שמרני. טיפול זה מאט לרוב את קצב ההתקדמות של הדליות ברגליים ומונע החמרה בעוצמת התופעה.
השיטה השמרנית לטיפול בדליות ברגליים כוללת, בין היתר, הליכה ספורטיבית, מיעוט בעמידה לאורך זמן, מנוחה ברגליים מורמות וגריבת גרבי לחץ מיוחדות.

אנו בנארא מתמחים בטיפול שמרני בדליות ברגליים, קראו על כך בהרחבה בדף  טיפול שמרני בורידים.
טיפולים אחרים הם פולשניים, כאשר לכל טיפול ישנם יתרונות וחסרונות הטיפול בדליות ברגליים צריך להיות מותאם אישית למטופל הספציפי. טיפולים אלה כוללים בין היתר ניתוחים, טיפול לייזר והזרקות קצף.

מהם סוגי הטיפול האפשריים למצב של דליות ברגליים ?

קיימים מגוון טיפולים אפשריים למצב של דליות ברגליים בהם אנו מתמחים בנארא. קראו אודותיהם בדף ורידים מורחבים.
החל מטיפול בהזרקת קצף שאינו  דורש אשפוז ואפילו לא הרדמה. דרך טיפול בלייזר וניתוח סטריפינג.
נדרש אבחון מוקדם. כירורג כלי דם מומחה מאבחן את המטופל וקובע את הטיפול המומלץ.
המטרה הינה להגיע לשיפור במצב הדליות ברגליים.

מהו אמצעי הטיפול המומלץ למצב של דליות ברגליים ?
לפני טיפול מכל סוג שהוא, חשוב לבצע אבחון עמוק. באמצעות אולטרה סאונד ניתן לאתר את מוקד הבעיה במערכת הורידית ובהתאם לכך להתאים את הטיפול למיקום הספציפי של הפגיעה בוריד. התאמת הטיפול למטופל במצב של דליות ברגליים מבטיחה תוצאה טובה יותר שתחזיק לאורך זמן.
בכל מקרה צריך גם להביא בחשבון שתופעת הדליות ברגליים עלולה לחזור באותו אזור, או לחילופין להתפתח באזור שונה של הרגל, דבר שיצריך טיפול חוזר. 

במרפאה של פרופ' זליקובסקי נוכל לבצע אבחון , ליעץ ולהתאים לכם את הטיפול המתאים עבורכם.
אנא
צרו עימנו קשר !
 


[למעלה]